Kransekagetop

I dag siger vi farvel til 2011, det år hvor jeg besluttede at blive blogger. Selv om jeg kun har været i gang i tre måneder, har det virkelig været en fornøjelse, og jeg er meget glad for, at der er så mange, der følger med i mine skriblerier her på Cute Carbs. Håber, I også har lyst til at kigge forbi i det nye år, når Cute Carbs bliver en del af Bloggers Delight, det bliver spændende.

Det er vel meget passende at slutte året af med en opskrift på en kransekagetop – faktisk er det første gang, jeg har prøvet at lave en kransekagetop, så den er ikke helt perfekt, men den smagte nu meget godt.

 Det skal du brug:

500 g marcipan

150 g flormelis

40 g pasteuriseret æggehvide

Sådan gør du:

  • Ælt marcipan og flormelis sammen og tilsæt til sidst æggehviderne. Lidt ad gangen.
  • Lad kransekagemassen stå tildækket et koldt sted i minimum 2 timer.
  • Del den kolde kransekage masse i nogle stykker, som du ruller i pølser på ca. 4 cm tykkelse.
  • Hver stang trykkes let ned på den halvdel, der vender mod dig selv, så den ligner en liggende trekant.
  • Nu er pølsen klar til at blive skåret i mindre stykker, så du kan lave dine kranskageringe. Begynd med 8 cm, så 10, 12 cm.  til massen er opbrugt. Til sidst laver du en lille kugle til toppen af kransekagen.
  • Luk nu de små pølser, så de danner en fin rund cirkel. Sæt dem på bagepapir på en bageplade.  Slut af med at trykke alle ringene plane med et stykke bagepapir med en bageplade over, så får du nemlig nogle helt jævne ringe.
  • Inden du er klar til at bage ringene, så sæt en ekstra bageplade under bagepladen med ringene, så undgår du nemlig at den søde kransekage brænder på.
  • Bag kransekagen ved 200 grader til ringene er gyldne – ca. 16 minutter.

Æggehvideglasur:

40 g sigtet flormelis

15 g pasteuriserede æggehvider

Pisk flormelis og æggehvide helt stift.  Kom den færdige glasur i et kræmmerhus, som du kan lave af bagepapir.

Sæt den største ring på det fad, du vil anrette kransekagetoppen på.  Sprøjt nu ringen med æggehvideglasuren. Sæt den næststørste ring ovenpå, og bliv ved til du til sidst kan sætte toppen på.  Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor festligt, du kan pynte kransekagetoppen.

Godt nytår til jer alle sammen – og tak fordi I følger med på bloggen.

Følg Cute Carbs på facebook, så går du ikke glip af nye søde sager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *