It-kager – Whoopie pies

Når man taler it-kager, kan man ikke komme uden om cupcakes, popckaes og macarons. Men der er også whoopie pies, og de skal ikke undervurderes, for når du først har sat tænderne i en whoopie, så kan du lige så godt vænne dig til en ny craving. De er fine, smager skønt og så kan de laves i uanede kombinationer.

Her får I min helt egen version af en dobbel chokolade whoopie pie – mørk chokolade kage med hvid chokolade ganche! Glæder mig til at høre, hvad I synes?

Photobucket

Whoopie pies – det skal du bruge til dejen:
130 g smør
100 g mørk chokolade
200 g sukker
3 æg
2 tsk vaniljesukker
250 g hvedemel
40 g kakao
½ tsk bagepulver
¼ tsk natron

Sådan gør du:

 • Hak den mørke chokolade og smelt den sammen med smørret ved lav varme.
 • Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse, og sigt så mel, kakao, natron og bagepulver i massen og rør det sammen. Til sidst røres det hele sammen med den smeltede chokolade og smør.
 • Ved hjælp af en teske skal dejen nu fordeles på bagepapir i små kugler. Det er vigtigt, at kuglerne har nogenlunde samme størrelse. Der er dej til ca. 26 kager.
 • Bag kagerne ved 200 grader i ca. 7 minutter. Og lad dem afkøle på en rist.

Det skal du bruge til ganachen:
175 g hvid chokolade
3,5 dl fløde

Og eventuelt forskellig slags krymmel

Sådan gør du:

Begynd med at lave cremen. Kog fløden op og tilsæt chokoladen, så den smelter. Tag cremen af varmen og lad den stå koldt i ca. fire timer til den er helt kold. Pisk den kolde creme med en el-pisker til den er stiv og klar til brug. Kom evt. lidt rød frugtfarve og jordbærsmag i halvdelen af cremen, så du får nogle whoopies med hvid creme og nogle med lyserød.

Når kagerne er kolde, og cremen er klar, kan du begynde at sprøjte creme på halvdelen af kagerne, det bedste resultat opnås ved at bruge en sprøjtepose. Læg nu en kage over cremen på kagerne, så du får en lækker kagesandwich –dine helt egne whoopie pies.

Rul evt. de færdige whoopie pies i krymmel, så de bliver ekstra festlige!

Følg Cute Carbs på facebook, så går du ikke glip af nye søde sager.

Photobucket

23 tanker om “It-kager – Whoopie pies”

 1. De ser så lækre ud!! Jeg har et spørgsmål; når man blander den smeltede chokolade/smør sammen med dejen, skal den så være helt afkølet først?
  🙂

 2. Hej. vi er lige ved at lave de her kager, som ser vildt lækre ud, men hvor store skal kuglerne være?:-)

  1. Hej Christine! Mit svar kommer sikkert lidt sent, men de skal ikke være så store.. Men hvis de er blevet lidt store, så går det nok, de smager jo stadig godt;) Kh Tóra

 3. Fed opskrift Mmm!!!:-)
  Jeg tænkte på om du eventuelt ikke kunne prøve at finde en god opskrift på en chease cake?:-)
  Kærlig hilsen Maria.

 4. Hej, har set din blog i noget tid og har allerede lavet nogle af dine opskrifter men hvor faar man denne “Jordbaersaft”?

 5. Suuuuuuuper lækre whoopie pies!! Lavede dem igår til min familie med kæmpe succes. Tusind tak for det. Du laver sådan nogle fine og gode desserter og elsker bare at se hvad du nu har fundet på at lave. 😀
  Knus Pernille.

 6. Hej Tórá, jeg ææælsker din blog og følger dig også på fb og instagram.
  Når men jeg har tænkt på at lave de her whoopie pies til min mors fødselsdag, men tænkte på om du havde forslag til andre deje eller ganach? Evt. vanilje dej eller mørk chokolade ganach eller noget helt andet, du er super god til at finde på mange forskellige varianter og smage så tænke du måske kunne hjælpe mig?
  Hilsen den bageglade pige

  1. Hej Elena – tak fordi du følger med på bloggen 🙂 Lyder som en god idé med whoopie pies til din mors fødselsdag.. Jeg har ikke prøvet at lave whoopie pies med andre deje, så der har jeg desværre ikke nogle forslag til selve dejen, men du kan skifte ganachen ud med f.eks. flødeskum med friske hindbær eller karamel f.eks. denne: http://cutecarbs.com/2012/02/mit-karamel-crush/ Kh Tóra

 7. Mmm… De er gode, dem jeg lavede blev knap så fine som dine men du smagte super <3
  Men tror du måske cremen kunne bruges som frosting på cupcskes??

  1. Fedt at høre, de blev gode 🙂 Ja, cremen kan godt bruges som frosting på cupcakes. Kh Tóra

 8. Hej Tora,
  Jeg skal lave whoopie pies’ene i weekenden til min venindes fødselsdag, men da jeg læste opskriften igennem, var der lige noget der undrede mig: Hvordan skal man kunne farve noget af cremen/granachen lyserøde, eftersom der er chokolade i, hvilket er svært at farve? 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *