Mors megagode mandelsnitter - Cute CarbsCute Carbs

Mors megagode mandelsnitter

3. oktober 2011 in ♥ Forside / ♥ Kager

Jeg holder i disse dage ferie på Færøerne, og det betyder, at der er dømt hygge! Regnen pisker mod vinduerne, blæsten laver store bølger på fjorden, og jeg føler mig hjemme igen. I køkkenet er der dækket op med morgenkaffe og sprøde småkager – megagode mandelsnitter!

Tænkte, jeg ville dele opskriften med jer, så her er I en omgang mandelsnitter – velbekomme…

250 g smør
2,5 dl sukker
1,5 tsk vaniljesukker
4,75 dl mel
100 g mørk chokolade
100 g hakkede mandler

 photo mandelsnitter_opskrift_zpsda6f1f2d.jpg

Sådan gør du: Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en let boblende masse, kom den grovhakkede chokolade i sammen med mandlerne. Til sidst tilsættes mel.

Massen skal nu fordeles på et bagepapir på en bageplade. Sørg for at fordele det jævnt over hele bagepladen, så dejen er ca. en cm tyk.

Bag ved 175 grader i ca. 25 min til mandelsnitterne er lidt gyldne. Tag dem ud af oven og skær dem straks i små firkantede stykker.

 photo mandelsnitter_zpsf1571588.jpg

Share This Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Barbara Julsgart 4. oktober 2011 at 19:13

  Hey sær super lekkurt út:) Hvussu nógv skal vera av vaniljusukur? Har stendur onki aftanfyri…

 • Reply Effersøe 4. oktober 2011 at 19:50

  Ja, tær eru góðar:) Nåååh ja tað havi eg gloymt, tað er teskeið:)

 • Reply Ibs 18. november 2011 at 22:47

  Jeg har bagt de her snitter. Og de blev ret gode. Men jeg er bare i tvivl om opskriften, for det var virkelig underligt at arbejde med. Skal smørret smeltes eller bare piskes med sukkeret, når det er almindeligt stuetemperatur-blødt? Er det meningen, det skal være sådan noget smuldre-agtigt noget? Åh, jeg er bange for, jeg har gjort noget forkert. Men de smager altså godt. De er bare lidt sære i konsistensen…

 • Reply Effersøe 19. november 2011 at 1:17

  Hej, smøret skal være helt blødt, men ikke smeltet, og så skal det piskes rigtig godt med sukker og vaniljesukker. Det er en meget smuldret dej, så umiddelbart lyder det som, at du gør det rigtigt;)

 • Reply Ibs 20. november 2011 at 21:33

  Det lyder godt. Og de smager altså også sindssygt godt!

 • Reply julie 29. november 2012 at 20:31

  Hvor ser de gode ud! 🙂
  Kan man bruge margarine i stedet for smør?
  Vh julie

 • Reply Camilla 3. februar 2013 at 21:46

  Himmelske mandelsnittet som vakte sand begejstring da de blev givet som værtindegave:-))

  • Reply cutecarbs 8. marts 2013 at 13:11

   Hvor dejligt 🙂

 • Reply Christel 8. marts 2013 at 10:14

  Jeg prøvede at lave dem igår, men jeg kunne ikke samle dejen, førend jeg tilsatte et æg. Men det står der jo ikke i opskriften der skal i…
  Har jeg givet op for hurtigt eller hvad?
  De er blevet gode nok, men jeg synes de virker lidt “tunge” i det af en småkage at være…

  • Reply cutecarbs 8. marts 2013 at 14:18

   Hej Christel, der skal ikke æg i, for man burde kunne samle dejen med det bløde smør, så mit gæt er, at dit smør ikke har været blødt nok, ellers ved jeg ikke, hvad der er gået glat. Håber, de kan spises. Kh Tóra

  Leave a Reply

  Back to top