Brownie med Yankie Bar

Sprød på toppen og cremet og sej indeni – det lyder vel som en okay brownie, ikk’? Det er i hvert fald meget dækkende for den brownie, jeg har bagt i dag – det er en opskrift, som jeg har fået fra en gammel kollega, og så har den bare fået et twist af Yankie Bar…

I har sikkert allerede opdaget, at jeg godt kan lide at bage kager, hvor der indgår slik, synes bare, det gør kagerne lidt mere festlige og også velsmagende… Se for eksempel mine minttoppe med pariserlinser eller Twix-isen... Nååh men til dagens opskrift: Brownie med Yankie Bar…Photobucket

Det skal du bruge:
3 dl sukker
2 æg
1½ dl mel
2 tsk vaniljesukker
½ tsk salt
4½ spsk kako (ikke sødt)
150 g smør
3 Yankie Bar (120 g)

Photobucket

Sådan gør du: Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk æg og sukker til en luftig masse, og tilsæt derefter resten af ingredienserne, og rør det hele sammen. Hak Yankie Bar i mellemstore stykker og kom dem i dejen til sidst.

 Bag kagen i en springform ved 200 grader i 20-25 minutter.

Nyd brownien helt kold med creme fraiche eller vaniljeis. Drys eventuelt med flormelis inden servering. Her er en anden version af denne brownie!

Husk at “like” min blog på facebook, så bliver jeg utrolig lykkelig:o)

Photobucket

44 tanker om “Brownie med Yankie Bar”

 1. Jeg skiftede normale Yankie bars ud med lakrids Yankie bar. Og brownie’en var fantastisk! Tak for opskriften. 🙂

 2. Jeg ville lige høre, om det var 200 grader i en varmluftovn eller almindelig?

  Og hvor lang tid tager det ca. at piske æggene og sukkeret til en luftig masse? Fordi når jeg plejer at gøre det, tager det hundrede år, og ender med en semi luftig masse.

  1. Hej Lulu, det er bare almindelig ovn. Det skal piskes luftigt, og det er svært at sige hvor længe, fordi det afhænger af, hvilken pisker, man har 🙂 Kh Tóra

 3. Hold da helt op en blog jeg lige har fundet.
  Det er min første gang jeg besøger din blog og bestemt ikke sidste gang.
  Det er virkelig lækre opskrifter du har og en helt igennem
  fantastisk blog. Du burde være stolt af dig selv.
  Jeg kan især godt lide denne her opskrift, fordi jeg er en meget stor
  man af Yankie bars.
  kh. laura

 4. Nu har jeg bagt denne lækre brownie så mange gange, og den bliver lige fantastisk hver evig eneste gang! Den bliver også super lækker med mars bar 🙂 Kan anbefales med 110 % sikkerhed!! 🙂

  1. Tak – der er ikke nødder I denne, men den smager fantastisk:) Hvis du har lyst til nødder, så kan du sagtens putte lidt nødder i 🙂

 5. Hej kære 🙂 Den ser så lækker ud den opskrift, men har ingen yankie bars hjemme. Har dog en plade mørk chokolade, 100 g hjemme. Tror du at det kunne fungere at hakke den og putte i, istedet for yankie barerne? Så bliver den måske lidt tungere. Hvilket jo heller ikke gør noget når det er en brownie 🙂

 6. ibandt mange forskellige opskrifter, har jeg valgt denne – da den bare lyder så lækker! jeg skal bruge den imorgen til min fødselsdag, hvor jeg får nogle piger på besøg og skal lave “ice cream sandwich” – derfor bager jeg kagen imorgen, lader den køle mens vi spiser og vil så skære den over “på langs” – som sandwich brød 🙂 hvis jeg lader den køle 2 timer ca, vil den så være sej i det – ligesom når man køber ice cream sandwich med cookies eller brownies – så er det lidt sejt i dejen – det vil jeg gerne have nemlig 🙂 og er rækkefølgen af ingredienserne ligemeget? udover at smøret skal smeltes og køle, og æg og sukker skal piskes luftige sammen .. er ikke så god til at bage nemlig, og vil gerne have det lykkes self. 🙂

 7. Pingback: Yankie brownie

 8. Heej 🙂
  Kagen ser super lækker ud ! Jeg ville rigtig gerne bage den, meeen har ingen springform så ved du om den fungere fint nok i en bradepande-agtig form ?

 9. Hej 🙂
  Kagen ser super god lækker! Jeg vill rigtig gerne bage den, men har desværre ingen springform. Ved du om den kan fungere i en bradepande-agtig form?

 10. Tak for opskriften. Den er virkelig god 🙂 Brugte nødder og saft fra en appelsin MUMS – og næste eksperiment er bounty der skal i!!

  Den første jeg lavede med Yankie bar lykkedes ikke – brugte hjerte-silikone-formen fra IKEA, dvs. en lidt mindre form end den du har angivet, så den skulle have haft lavere varmegrader og længere tid! Det fik jeg ændret til nødde/orange versionen som blev perfekt!

 11. Pingback: Yanki bar brownie | AndrineElle blog

 12. Når du bruger denne opskrift til pop cakes bager du den så også med yankie bar? Hvor mange pop cakes bliver der ca. af en portion?

 13. Når du laver pop cakes af denne opskrift, putter du så også yankie bar i? Hvor mange pop cakes bliver der ca af en portion?

 14. Lækker opskrift, men ska den virkelig kun have 25 min i ovnen. Synes dejen stadig klistre til gaflen, når man tjekker den. Eller ska den være så klistret efter 25 min?

  1. Den er meget våd – sætter sig fint, når den kommer på køl, men den kan også bære at blive bagt i fem min. ekstra, hvis man er til det.

 15. Super lækker opskrift!
  Jeg har dog et spørgsmål, kan man evt putte et par bananer i?
  Og så give den lidt længere i ovnen?

  Kh Sara

  1. Tak 🙂 Du kan sagtens putte bananer i, men så skal mængden af mel og evt. sukker nok tilpasses, og det er svært for mig at sige hvor meget, da jeg ikke selv har prøvet, håber, mit svar giver mening 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *