Sprød pizzabund

En pizza er sjældent god, hvis pizzadejen ikke er i top… Her er en rigtig god opskrift på en god italiensk pizzadej:

12,5 gr gær
2 tsk salt
2 dl lunkent vand
2 spsk olivenolie
160 gr hvedemel
160 gr “fint” durummel

Sådan gør du:
Bland vand, gær og salt til det er jævnt. Tilsæt olivenolie og efter et par minutter skal det hele æltes med melet.  Form dejen til en bold og fugt den med olivenolie. Lad den hæve til dobbelt størrelse (½-1 time)

Lav din helt egen pizza med den topping, som du bedst kan lide. Pizzaen skal bages på 250 grader i ca. 15 min. Den bliver ekstra god, hvis man bruger en pizzasten.

6 tanker om “Sprød pizzabund”

  1. Jeg har brugt opskriften mange gange og jeg synes den er smadder god. Men jeg har ofte et problem med at min dej bliver for hård og tør og er meget svær at rulle ud. Jeg følger opskriften til punkt og prikke. Har du en ide til, hvorfor den bliver sådan?

    1. Det afhænger af, hvilket mel du bruger, så mit bedste tip er nok, at du skal bruge lidt mindre mel, og så hellere tilsætte lidt mere, hvis dejen er alt for våd. Kh Tóra

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *